Hvem drifter jeres IT?

IT er for mange virksomheder en kedelig affære. Det er ikke noget, man rigtig gider, og er nærmere et nødvendigt onde, så kerneforretningen kan fungere optimalt. Det er også dyrt. Foruden IT-udstyret, skal der også investeres i selve IT-medarbejdere. Disse skal kontinuerligt efteruddannes, certificeres og motiveres, for at de kan yde optimalt og efter bedste evne. Hvordan gør man så det? Dette kan man bl.a. gøre ved at kreére et selvstændigt miljø, hvor IT-medarbejderne kan sparre med hinanden og udvikle sig fagligt. Det kan også gøres ved regelmæssigt at sende IT-medarbejderne på kursus – naturligvis med fuld løn, da folk oftest ikke vil efteruddanne sig, hvis det er med tabt indtægt til følge. I tillæg til ovenstående kan man regelmæssigt indkøbe ny hardware og opgradere sit software, så IT-medarbejderne altid har state-of-the-art at øve sig på. Som jeg indledningsvist nævnte, er dette naturligvis ikke helt billigt for din virksomhed, og spørgsmålet er måske, om det overhovedet kan betale sig at gå denne vej.

Outsourcing af IT

Udlicitering af virksomhedens IT kan i mange tilfælde være en fornuftig løsning. Fordelene er ihvertfald til at få øje på. Dels lader I nogle andre stå for at skabe et fagligt og kreativt miljø, så IT-medarbejderen er topmotiveret og altid fagligt opdateret. Derudover kan I også være sikre på, at jeres udgifter til ny hardware og licenser vil blive væsentligt mindre, da I nu får kompetent sparring på alt det, som I overvejer at investere i. Hvem har ikke prøvet, at man køber ny hardware, der så af den ene eller anden grund viser sig ikke at passe til ens andet udstyr? Det kan være udfordringer med kompatibiliteten, specifikationer der ikke lever op til kravene eller behov der løbende ændrer sig, der gør, at man må investere i andet grej. Dette undgår man ofte ved outsourcing af IT, såfremt man har gjort sit forarbejde godt nok og valgt den rigtige leverandør – naturligvis.

Hvordan kommer man i gang?

Hvor starter man, når man gerne vil have outsourcet sit IT? Som med så mange andre ting, så kan der være faldgruber, som man må have sig for øje, så man får en løsning, der passer til ens behov, og undgår at købe katten i sækken. Et oplagt sted at starte er, at man gør sig klart, hvilke krav man har til sin IT, samt hvilke forventninger man har til en evt. partner. Dernæst kan man finde kandidater, indsnævre listen og afholde møde med nogle af dem, der er oplagte. Det er vigtigt at se sin IT-leverandør som en strategisk vigtig partner. Derfor bør du kun gå videre med den, der matcher på alle dine krav og som du har en kemi med.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>