Spar penge på benzinen

Benzinpriserne har i skrivende stund rundet de 12 kroner literen. Selvom der stadig er et stykke op til rekordprisen fra sidste år, så er det stadig rigtig mange penge, der skal til for at fylde tanken. Af selvsamme årsag ønsker rigtig mange danskere at spare penge på benzinen. Hvad der er sparet, er tjent, og jeg tror at alle, der har en bil, kan finde minimum 100 andre ting, de hellere vil bruge deres penge på, end benzin. I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan du ved at køre med omtanke kan reducere dit benzinforbrug med op imod 25 procent. Følg derfor nedenstående råd og kør længere på literen.

  1. Undgå unødvendige accelerationer. Hold farten og sørg for at trafikken glider. Undgå både hårde opbremsninger og hurtige accelerationer. Ved overhalinger flytter du dig ofte ikke mere end et par meter frem, hvilket fra et økonomisk synspunkt ikke er det værd.
  2. Undgå at holde for længe i tomgang. Stands motoren mens du venter. Hvis du venter i længere tid en 4-5 minutter, anbefales det at du slukker for motoren. Dels sparer du på de dyre dråber, og dels gør du miljøet en kæmpe tjeneste, da det alt sammen løber op.
  3. Kør i højest mulige gear. Når du kører ved lave omdrejninger, belaster du motoren mindre. Dette forbedrer din brændstofsøkonomi betydeligt.
  4. Kør med det korrekte dæktryk. I din bils manual kan du læse, hvad der er præcis din models optimale dæktryk. Et korrekt dæktryk sparer dig typisk for mellem 3 og 7 procent i benzin, samtidig med at du tærer mindre på dine dæk. Det giver både en kortsigtet og en langsigtet besparelse, der bestemt er værd at overveje. Gør det derfor til en rutine, at tjekke dine dæk en gang om ugen.
  5. Spar på klimaanlægget. FDM har lavet en undersøgelse, der viser, at for hver 100 kilometer du kører med klimaanlægget tændt, bruger du i gennemsnit 1 liter brændstof ekstra. Nøjes derfor med at åbne vinduerne eller brug den indbyggede varmeblæser.

Find flere gode sparetips på FairBanker. FairBanker er din portal til at spare og tjene penge. Sammenlign lånepriser og find det billigste lån.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>